COVID-19

Corona maatregelen Overheid

De maatregelen die door de overheid opgelegd worden veranderen voortdurend.
Voor algemene up-to-date info verwijzen we naar de website van Sport Vlaanderen via volgende pagina.
Voor specifieke vragen kan je ook terecht bij het secretariaat van de VGPF

Wedstrijden Vlaanderen

Voorlopig zijn er geen specifiek maatregelen voor wedstrijden in Vlaanderen.

Als er in de aanloop naar wedstrijden in Vlaanderen nog belangrijke veranderingen gebeuren i.v.m. Corona-maatregelen, dan worden deze meegedeeld op onze Facebookpagina alsook wordt er een mail gestuurd naar de clubverantwoordelijke van elke aangesloten club.

Wedstrijden Wallonië (LFPH)

Vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket verplicht zijn om te kunnen deelnemen aan wedstrijd die in Wallonië plaatsvinden. De controle hiervoor zal worden uitgevoerd aan de ingang van de sportzaal. Daarnaast zal ook het mondmasker voor iedereen verplicht zijn.

Als er in de aanloop naar deze wedstrijden in Vlaanderen nog belangrijke veranderingen gebeuren i.v.m. Corona-maatregelen, dan worden deze meegedeeld op onze Facebookpagina alsook wordt er een mail gestuurd naar de clubverantwoordelijke van elke aangesloten club.

Sportspecifieke Corona maatregelen VGPF/KBGV

De maatregelen veranderen voortdurend en de VGPF volgt op of en onder welke omstandigheden wedstrijden georganiseerd kunnen worden.
Door de annulering van verschillende wedstrijden in de voorbije maanden, heeft het nationaal bestuur beslist om afwijkingen toe te staan van de standaard reglementering.

Uitzonderingsmaatregel Minima

Tijdens de Corona-periode zijn er minder wedstrijden georganiseerd. Hierdoor krijgen atleten extra tijd om hun minima te behalen voor wedstrijden die georganiseerd worden in 2021.

Voor internationale wedstrijden en voor de nationale kampioenschappen moet het minimum gerealiseerd zijn in de periode tussen 1 september 2019 en de inschrijvingsdatum van het kampioenschap.

Voor internationale deelnames (EK en WK) is minimaal één deelname in België verplicht in de periode tussen 1/01/2020 en de finale inschrijving, tenzij één of meerdere bewijzen voorgelegd kunnen worden van dopingcontroles in de laatste 9 maand voor de finale inschrijving van het betrokken kampioenschap.

Het is mogelijk dat in uitzonderlijke situaties bepaalde selectievoorwaarden niet voorzien zijn. Indien nodig zal het nationaal bestuur deze specifieke gevallen afzonderlijk beoordelen.