Meldpunt integriteit: de federatie API

De Vlaamse Gewichtheffers en Powerlifting Federatie stimuleert praten want praten helpt. Soms kan je je niet goed in je vel voelen en kan je in je dichte omgeving hier niet over praten, daarom raden wij als federatie sterk aan om contact op te nemen met een aanspreekpunt Integriteit, eventueel via dit meldpunt.

Het Aanspreekpunt Integriteit werkt als vertrouwenspersoon en luistert naar jouw verhaal. Vind je de stap naar een onbekende te groot? Je kan ook terecht bij het Aanspreekpunt in jouw club. 

De Vlaamse Gewichtheffers en Powerlifting Federatie streeft naar een veilige omgeving in en rond de club. Om te kunnen inspelen wat er juist in de club gebeurd, werd dit meldpunt opgericht. De VGPF hanteert een handelingsprotocol om op een vertrouwelijke manier je klacht, opmerking, vraag of suggestie aan te kaarten. Dit gebeurt in alle discretie. In samenspraak worden eventuele vervolgstappen uitgewerkt om jouw probleem aan te kaarten. Het integraal beleid grensoverschrijdend gedrag vind je terug op de pagina ‘Gezond en Ethisch sporten’.

Het meldpunt wordt beheerd door onze federatie-API Yasmine Bader. Je kan haar contacteren via api@vgpf.be, baderyasmine@outlook.com of 0484 61 59 22.

Neem contact op met ons meldpunt in geval van verontrustingen, vermoedens of vaststellingen van: 

  • Grensoverschrijdend gedrag (psychisch, fysiek en seksueel)
  • Discriminatie (racisme, seksisme, homo- en transfobie …)
  • Pesten
  • Fair Play, respect en solidariteit, Rechten van het kind
  • Doping
  • Matchfixing

In ieder geval dien je contact op te nemen met onze API, Yasmine Bader. Yasmine zal de melder (clubverantwoordelijke, lid, trainer, begeleider, bestuurslid, ouder …) wegwijs maken met de gepaste informatie, advies of eventuele doorverwijzing.

Elke vraag, vermoeden of klacht wordt serieus genomen.