Atleet in de kijker: Johan De Pauw

Atleet in de kijker: Johan De Pauw

Johan De Pauw – allround atleet

donderdag 11 februari 2021

Johan De Pauw is een allround atleet die aangesloten is bij de gloednieuwe VGPF-club “Helix Krachtsport Gent”.
Johan beoefent de krachtsporten: powerlifting, gewichtheffen en strongman. En hij is niet bang om hierin af en toe wat competitie op te zoeken.
Zo is hij ingeschreven voor de eerste VGPF Online wedstrijd gewichtheffen die morgen zal plaats vinden.

Wij belden Johan op met enkele vragen…

Johan, morgen doe je mee aan een online gewichthefwedstrijd. Hoelang gewichthef je al?

Ongeveer 1 jaar, deze zomer was het wel op een laag pitje.

Wat is jouw doel bij deze online wedstrijd?

Voor mij is dit een kleine wedstrijd tussendoor. Ik wil vooral de getallen waarvan ik weet dat ik ze kan halen (75 snatch en 110 c&j) ook effectief tijdens een wedstrijd kunnen doen.

Heb je een favoriete competitieve lift?

Ik hou vooral van de grote lifts, dus eigenlijk van alle competitieve lifts! Mijn favoriete gewichthefbeweging is de Clean en jerk.

Wat is je favoriete trainingslift?

De Log lift en Car deadlift.

Zijn jouw doelen voor 2021 al gezet?

Ja, ik wil graag de Belgische records bij de masters gewichtheffen breken (snatch 98, C&J 125 en tot. 223). Op een goede dag doe ik nu 115kg Clean en jerk. Ik squat echter bijna het dubbele dan wat sommige andere mensen die 115kg Clean en Jerk doen. Dus als ik nog een beetje op mijn techniek train dan kom ik er wel.

Je bent in 2021 aangesloten bij een nieuwe club. Verloopt alles daar naar wens?

De club is in volle opstart. We trainen nu nog op een tijdelijke locatie, en tijdens de lock-down train ik natuurlijk thuis in mijn home-gym, maar samen met enkele andere mensen zoeken we een betere plaats in Gent om de club verder uit te bouwen.

Wat is je beste herinnering/ervaring in de krachtsport?

Het winnen van Car-deadlift in een strongman wedstrijd. De organisator van die wedstrijd was trouwens één van mijn rechtstreekse concurrenten. Om mij te ‘ambeteren’ had hij het platform om de Atlas Stone op te liften op 1,8m hoog gelegd, omdat hij dacht dat dit dan heel moeilijk ging zijn omdat ik eerder klein ben van gestalte in vergelijking met de andere deelnemers.
Zijn gezicht was geld waard toen ik dat “steentje” er keer na keer vlotjes oplegde…